IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
16:03 | 4 юни 2020
Обновен: 16:34 | 16 април 2024

Продажбите на автомобили във Великобритания се сриват с 89% през май

Регистрациите на нови автомобили са спаднали

По материала работи: Ставри Таргов
Продажбите на автомобили във Великобритания се сриват с 89% през май

Автомобилните производители във Великобритания са продали с около 89% по-малко автомобили на годишна база през май, тъй като автокъщите бяха затворени за втори пореден месец с цел овладяване на коронавируса.

 

Регистрациите на нови автомобили са спаднали до 20 247, информира Bloomberg, позовавайки се на данни от Дружеството на автомобилните производители и търговци (SMMT). Това е най-ниското ниво на продажбите за май от 1952 г. насам, заявиха от SMMT.

 

Електрическите превозни средства са единственият сегмент, който наблюдава растеж, отчитайки увеличение в продажбите от 21,5% на годишна база.

 

Автомобилните търговци, затворени от средата на март, започнаха да възобновяват дейността си от 1 юни, докато фабриките на Jaguar Land Rover, Nissan Motor Co. и Honda Motor Co., възобновяват производството си с мерки за социално дистанциране, за да спрат разпространението на вируса.

 

Още бизнес новини от света четете на Investor.bg

 

Коментари

Новини Варна