IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
10:43 | 6 юни 2020
Обновен: 04:26 | 25 април 2024

България прибира 30 германци от Нигерия

Германия определи постъпката, като "огромен пример за европейско сътрудничество"

По материала работи: Слав Велев
България прибира 30 германци от Нигерия

България репатрира 30 германски граждани от Нигерия с български евакуационен полет, съобщиха от Министерство на външните работи, където беше получено благодарствено писмо от Германия.

 

"Вашето министерство не само предложи възможност за завръщане на нашите граждани, но и направи всичко необходимо за техния безпроблемен трансфер до Германия. Това е огромен пример за европейско сътрудничество, който приветстваме", се казва в писмо до МВнР от федералното Министерство на външните работи на Германия. "Пандемията от COVID-19 показа, че само заедно можем да се справим предизвикателствата, пред които сме изправени в световен мащаб“, се посочва още в писмото.

 

Благодарности към МВнР отправиха и Франция, Нидерландия, Полша, Дания, Унгария, Румъния, Сърбия, Гърция, Испания, Австрия, Швейцария, Кипър, чиито граждани успяха да се завърнат в родината си със същия полет.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна