Гърция забрани на сърби да влизат в страната до 15 юли
Причината - влошената епидемиологична обстановка
Публикувана: 5 Jul 2020 | 17:34

Гърция забрани граждани на Сърбия да влизат на територията на страната от 6 до 15 юли заради влошената епидемиологична обстановка, заяви правителственият говорител Аристотелия Пелони.

 

След анализ на данните за обстановката в Сърбия Атина взе решение да забрани влизането на граждани през всички гранични пунктове без изключение. Отстъпка може да бъде направена само при съществена причина за влизане в страната, се казва в изявлението.

 

Както съобщава РИА Новости, Гърция е популярна дестинация за почивка на сърбите. В Сърбия, както и във всички държави от Западните Балкани, през последните седмици се наблюдава ръст на заболеваемост от коронавирус. Причината за това е отслабените от правителствата ограничителни мерки и неспазването на правилата от страна на гражданите.

 

По данни на Министерство на здравеопазването през последното денонощие в Сърбия са починали 8 пациенти с COVID-19 и са регистрирани нови 325 случая на заразяване. Властите отварят полеви болници в големите градове на страната.

 

Заразените от началото на пандемията са 15 829 души, от които 306 са починали. Максималният брой смъртни случаи по време извънредното положение там беше по-малко от 10 души за денонощие, съобщава БНТ.

Коментари ( 0 )