IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
11:19 | 9 август 2020
Обновен: 02:48 | 10 април 2024

11 души загинаха при пожар в блок, сред тях има 3 деца

Запалила се е 13-етажена кооперация в град Бохумин, Чехия

По материала работи: Слав Велев
11 души загинаха при пожар в блок, сред тях има 3 деца

Единайсет души са загинали и 10 са ранени при пожара, избухнал вчера на 11-ия етаж на 13-етажен жилищен блок в чешкия град Бохумин, съобщиха представители на властите, като някои предположиха, че може би става дума за палеж, предаде Асошиейтед прес. Сградата е собственост на общината.

 

Говорител на пожарната съобщи късно снощи, че в апартамент на 11 етаж са загинали шест души - трима възрастни и три деца. Останалите пет жертви са се опитали да избягат в паника, като скочат от прозорците на 12-ия етаж, каза вътрешният министър Ян Хамачек по чешкото обществено радио, предаде БТА.

Регионалният шеф на пожарникарите Владимер вилчек заяви, че е необичайно колко бързо се е разпространил огънят в целия апартамент, но уточни, че властите все още разследват причината за пожара.

 

Началникът на регионалната полиция Томаш Кузел съобщи, че във връзка с пожара е задържано едно лице. Той съобщи, че 10 души са ранени, а министър Хамачек добави, че един пожарникар е пострадал тежко.

 

Коментари

Новини Варна