IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
Свят
14:26 | 17 септември 2020
Обновен: 04:50 | 15 април 2024

Навални отровен от бутилка с вода в хотелска стая, а не на летището

Информацията беше съобщена от екипа му в коментар към видеоклип

По материала работи: Ставри Таргов
Навални отровен от бутилка с вода в хотелска стая, а не на летището

Критикът на Кремъл Алексей Навални е бил отровен от бутилка с вода в хотелската си стая в сибирския град Томск, а не на летището, както се смяташе досега, предаде Ройтерс.

 

Информацията беше съобщена от екипа му в коментар към видеоклип, публикуван в акаунта на Навални в Инстаграм.

 

Опозиционният лидер се почувства зле по време на вътрешен полет в страната миналия месец и впоследствие беше отведен в Берлин за лечение.

 

Според Германия той е бил отровен с нервнопаралитичното вещество Новичок. Москва твърди, че няма доказателства за отравяне.

 

Междувременно от руското посолство в Германия са поискали консулски достъп до опозиционния лидер Алексей Навали, който се лекува в берлинската клиника „Шарите“ след предполагаемо отравяне с вещество от групата „Новичок“. Това предаде агенция „Интерфакс“, като се позова на свой източник.

 

От руската дипломатическа мисия в Берлин отказваха да коментират информацията на „Интерфакс“. Прессекретарят на опозиционера Кира Ярмиш пък обясни откъде се появила пластмасовата бутилка, върху която, както твърди германската страна, в лаборатория на Бундесвера са били открити следи от „Новичок“.

 

След като научили, че Алексей Навални се е почувствал зле по време на полета за Москва, негови колеги от Фонда за борба с корупцията веднага отишли в хотелската му стая в град Томск. Там, в присъствието на адвокат, описали и опаковали всички вещи, които намерили, включително пластмасова бутилка за вода.

 

По-късно предали бутилката на германските лекари, написа Ярмиш в профила си в Инстаграм, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна