IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Свят
09:45 | 27 септември 2020
Обновен: 17:46 | 17 март 2024

Оцелелият в самолетната катастрофа в Украйна проговори

Курсантът Вячеслав Золочевски не е изскочил от Aн-а

По материала работи: Слав Велев
Оцелелият в самолетната катастрофа в Украйна проговори

Курсантът Вячеслав Золочевски, който оцеля при катастрофата на Ан-26 край Чугуев, не е изскочил от самолета, както беше съобщено по-рано, заяви ръководителят на областната администрация на Харков Алексей Кучер пред РИА Новости, предаде БГНЕС.

 

Кучер е посетил курсанта в болницата и е разговарял с него.

 

"Не го натоварихме с въпроси, просто попитахме как можем да помогнем. Той каза, че всичко се е случило като в компютърна игра. Не помни всичко, загубил е съзнание на определен етап. След като дошъл в съзнание, той напуснал останките на самолета,, доколкото сега разбираме, и започнал да гаси колегата си. Оцелял е в самолета“, казваобластния управител.

 

Военно-транспортен самолет Ан-26 катастрофира близо до град Чугуев в района на Харков предната вечер по време на учебен полет. На борда е имало 27 души: седем членове на екипажа и 20 курсанти. Двадесет и пет души загинаха на място, двама курсанти са успели да напуснат самолета, но един от тях по-късно почина в болница.

 

Разследващите образуваха наказателно дело за нарушаване на правилата за полет и подготовка за него. Разглеждат се четири версии: техническа неизправност; грешка на екипажа; неправилно изпълнение на служебни задължения от отговорните за контрол на полета; проблеми с техническото обслужване и подготовката за полет.

Коментари

Новини Варна