IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
09:05 | 16 октомври 2020
Обновен: 08:53 | 20 април 2024

25 причини да се гласува за Джо Байдън на 25 езика… И българка в US клипа

Демократът запазва преднината си пред Доналд Тръмп

По материала работи: Ставри Таргов
25 причини да се гласува за Джо Байдън на 25 езика… И българка в US клипа

Българка в предизборен клип на Джо Байдън. Във видео на кандидата за президент на Съединените щати има призив да се гласува за него на български език. А демократът запазва преднината си пред Доналд Тръмп, макар и скъсена след излизането на настоящия президент от болница.

 

Четириминутното видео, озаглавено "25 причини да се гласува за Джо Байдън на 25 езика" започва с поздрав на няколко езика, включително и български. В предизборното видео на демократа говорят хора с различен произход и обясняват защо ще дадат гласа си за него. Анализаторите смятат, че това е заявка, че Байдън е проимигрантски настроен.


Три седмици преди президентските избори в Съединените щати кандидатът на Демократическата партия води с 11 пункта пред Доналд Тръмп, според национално проучване. Байдън има подкрепата на 53%, 42% заявяват - Тръмп е техният кандидат. Новината за разболяването на настоящия президент с коронавирус е довела до понижаването на одобрението към Байдън с 3 пункта.

 

В разгара на кампанията Тръмп обвини Байдън, че е корумпиран. Поводът - публикация на вестник "Ню Йорк пост" за това, че синът на демократа - Хънтър, е помогнал на украинска енергийна компания да избегне разследване.

 

По-късно публикацията беше свалена от Twitter, тъй като нарушавала правилата в социалната мрежа. Причината - данните в публикацията са на база на хакерска атака.

 

След Тръмп, и първата дама също е преборила вируса. Мелания Тръмп обяви, че синът ѝ Барън също е бил заразен с коронавирус, но без симптоми.

 

Под канонада от критики за справянето си с пандемията, президентът се позова на лекото прекарване на заболяването от най-малкия му син, за да призове за скорошно отваряне на училищата в страната.

 

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Коментари

Новини Варна