IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
15:28 | 19 октомври 2020
Обновен: 03:32 | 23 април 2024

Мелатонинът бори Covid-19

Това сочи ново изследване върху 800 пациенти в САЩ

По материала работи: Ставри Таргов
Мелатонинът бори Covid-19

Американски учени, изследвали 800 пациенти, хоспитализирани с тежка форма на Covid-19, са установили, че терапия с хормона мелатонин или високото му ниво в организма помага на пациентите да оцелеят, съобщи ТАСС, като цитира публикация в електронната библиотека medRxiv.

 

"Изследвахме как различни хормони и подобни на тях вещества влияят на състоянието на пациенти, които се нуждаят от включване на системи за изкуствено дишане.

 

Попадането на мелатонин в организмите на такива пациенти значително повишава шансовете от благоприятен изход от болестта, което е характерна както за пациенти с Covid-19, така и на хора с други белодробни заболявания", пишат авторите на изследването, проведено от доц.Николас Татонети от Колумбийския университет в Ню Йорк.

 

Механизмът на действие на мелатонина върху болните от Covid-19 все още е загадка за медиците.

 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е третиран в болница срещу Covid-19 с различни препарати, сред които и мелатонин, стана ясно от съобщение на лекаря на президента на САЩ.

 

На 2 октомври д-р Шон Конли обяви, че Тръмп е взел доза от осем грама коктейл от антитела на "Редженерон", след което е приемал цинк, витамин Д, аспирин, мелатонин и фамотидин, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна