IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
16:05 | 21 октомври 2020
Обновен: 17:58 | 9 април 2024

ЕС купува 400 млн. кандидат-ваксини от Johnson&Johnson

Тъй като коронавирусът се разпространява бързо в Европа, ние осигуряваме дози, за да защитим гражданите, заяви Урсула фон дер Лайен

По материала работи: Слав Велев
ЕС купува 400 млн. кандидат-ваксини от Johnson&Johnson

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разкри в сряда, че Европейският съюз е подписал споразумение с компания Johnson & Johnson за закупуването на 400 милиона дози от кандидат-ваксината за Covid-19 на фирмата, предаде БНР.

 

"Тъй като коронавирусът се разпространява бързо в Европа, ние осигуряваме дози от бъдеща ваксина, за да защитим гражданите. Днес подписахме договор с J & J. Той дава възможност на страните от ЕС да закупят до 400 милиона дози от американската компания. Това е третият ни договор с фармацевтична компания. Ще последват още", написа фон дер Лайен в "Туитър".

 

Единният блок подписа по-рано през октомври договор с дъщерното дружество на Johnson & Johnson - Janssen Pharmaceutica NV, осигурявайки чрез него достъп до 200 милиона дози на Covid ваксина.

Коментари

Новини Варна