IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
17:05 | 22 октомври 2020
Обновен: 22:12 | 23 март 2024

AccuWeather: Многобройни бури на Балканите тази зима

В южната част на Европа ще бъде много по-лошо

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Черно море АРХИВ

Световноизвестната американска метеорологична служба "AccuWeather“ обяви голяма сезонна прогноза за Европа, предаде БГНЕС.

 

Още в началото на прогнозата се посочва, че страните в Европа преживяват нова вълна на коронавирус, която е причинила нови ограничения, влизащи в сила само няколко седмици преди настъпването на зимата.

 

„Макар да е несигурно как ще се развие пандемията през следващите месеци, екипът на "AccuWeather" от опитни синоптици е почти сигурен какво време европейците могат да очакват тази зима. Екипът включва Тайлър Ройс, метеоролог в компанията от близо десетилетие, Алън Репърт, старши метеоролог, който е в службата от 2001 г., и Джейсън Никълс, старши метеоролог, изготвящ международната прогноза на "AccuWeather".

 

При промяната на сезона от есен в зима се прогнозира, че основният път на лошото време в цяла Европа ще се движи на юг, а многобройни бури ще се придвижат към Южна Европа и Средиземно море, но също така и към Балканите.

 

"Мисля, че в сравнение с това, което сме виждали през предходните години в Испания, Португалия и Южна Франция, ще бъде много по-бурно", каза Репърт.

 

Сред големите градове в Европа, които може да изпитат силни бури тази зима, са: Лисабон, Мадрид, Барселона, Ница, Рим, Атина и Букурещ.

 

"Бурите ще застрашат живота и имуществото в целия регион", пише метеорологичната служба.

Коментари

Новини Варна