IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
16:30 | 3 април 2020
Обновен: 07:50 | 21 април 2024

Нови две досъдебни производства за неспазване на карантина във Варна

Проверки има в паркове, градини и детски площадки

По материала работи: Борис Проданов
Снимка: Пламен Гутинов, архив

Служителите на ОД на МВР – Варна продължават да следят стриктно за спазване на задължителната домашна карантина от лица, които са били в контакт със заразени с коронавирус граждани или са пристигнали от рискова дестинация. До момента, на територията на ОД на МВР – Варна са извършени 1157 проверки по адреси, като са констатирани три нарушения. Във връзка с това има образувани нови две досъдебни производства и една проверка за престъпления по член 355, ал. 2 от НК, касаещ неспазване на задължителната карантина след завръщане от рискова страна.

 

Разследванията, започнати по време на обявеното извънредно положение заради коронавируса, са взети на специален отчет от Апелативната прокуратура във Варна.

 

За днешния ден са извършени също 251 проверки в паркове, градини и детски площадки във Варна и областта. Съставени са 2 акта за установени нарушения.

 

ОДМВР – Варна призовава гражданите да си останат вкъщи, да ограничат излизанията от дома, да пътуват само при неотложност на пътуването.

 

 

Коментари

Новини Варна