IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
15:57 | 9 април 2020
Обновен: 23:00 | 9 април 2024

Иван Портних: Бюджетът е под натиск, но ще върнем темповете на развитие на Варна

Термокамери по транспортните възли предвиждат от Общината

По материала работи: Борис Проданов
Иван Портних: Бюджетът е под натиск, но ще върнем темповете на развитие на Варна

Планира се съвсем скоро поставяне на термокамери на жп гарата и автогарата във Варна. Това обяви в интервю за Дарик кметът на морската столица Иван Портних.

 

Оборудването ще подпомогне медицинските сестри и служителите на Общинска полиция, които денонощно следят за здравословното състояние на пристигащите в морската столица от други населени места през двата транспортни центъра.

 

Към момента във Варна няма регистриран случай на заразен с коронавирус общински служител. Има обаче такива, които са преминали през период на карантина, разкри кметът.

 

Той отново призова за носенето на маски, като припомни, че 16 000 маски за раздадени на пенсионери и хора в неравностойно положение. Част от предпазните средства се шият от варненска фирма, а другите са внесени от Сингапур.

 

Статистиката и на Google показва, че във Варна в голяма степен се спазват ограниченията за разходки в паркове и градини, изтъкна градоуправникът.

 

„Искам да благодаря на всички варненци, които, въпреки трудностите и неудобствата, спазват карантината”, отбеляза Портних.

 

Бюджетът на Варна е под натиск от тази криза. Отчита се рязко намаляване на приходите в общинската фирма  „Градски транспорт”, като загубите са за милиони, отчете кметът.

 

„Нека тези пикови моменти да отминат. Вярвам, че след това с пълна сила ще се върнем към това темпо на развитие, което имахме преди кризата”, изрази увереност той.

 

dnews.bg

 

Иван Портних: На над 32 хиляди адреса във Варна пенсионери ще получат безплатни маски за лице по пощата

 

 

Коментари

Новини Варна