IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
08:25 | 20 май 2020
Обновен: 15:05 | 15 април 2024

Днес вадят част от скъсаната тръба във Варненското езеро

До момента е разкрита фланшова връзка 6, почистени и демонтирани са крепежните елементи

По материала работи: Слав Велев
Днес вадят част от скъсаната тръба във Варненското езеро

Дейностите по ремонта на скъсаната част от канализационната тръба във Варненското езеро се движат по график, съобщиха от общината. До момента е разкрита фланшова връзка 6, почистени и демонтирани са крепежните елементи.

 

Разработена е технология за изваждане на освободената част от тръбопровода, подготвя се техниката за повдигането от дъното. Очаква се днес да се премине към практическото изваждане на първата част от тръбата.

 

Вводопроводът, елемент от строеж „Трансформация на ПСОВ Аспарухово в помпена станция и транспортиращ тръбопровод, трафопост БКТП0400 /20/04 KV“, изпълнен по проект ИСПА е изграден от фирма SFELINOS S.A. през 2011 година, съгласно договор с Министерството на околната среда и водите. Обектът е бил въведен в експлоатация с разрешение за ползване на 06.12.2011 г., с гаранционен срок от осем години. Съоръжението е било предадено от МОСВ на „ВиК- Варна“ за управление, поддържане и експлоатация, което от своя страна го предоставя на Община Варна през 2012 г.

 

 
Информацията за възникнал дефект на транспортиращ водопровод е подадена в Община Варна от „Водоснабдяване и канализация Варна“ ООД през август м.г. След получаване на сигнала е извършена проверка и подводен оглед от експерти.

 

 

Успоредно с това Община Варна е изискала подробна информация за обекта от Министерството на околната среда и водите - като възложител на обществената поръчка, реализирал строителството и разплащането на проекта.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна