IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
15:05 | 2 юни 2020
Обновен: 23:00 | 23 април 2024

Апелативният съд остави банкерката-крадла от Варна в ареста

Това се случва само две седмици, след като Окръжния съд в града пусна Невена Йорданова вкъщи

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Фейсбук

Варненският апелативен съд остави в ареста банковата служителка Невена Йорданова, която е обвинена за присвояването на над един милион лева от сметки на клиенти. Преди две седмици Окръжният съд в морската столица измени мярката й за неотклонение в „домашен арест”, но прокуратурата протестира срещу решението, съобщиха от пресслужбата на правораздвателния орган във Варна. 

 

Според обвинението Йорданов неправомерно е отклонила парите от сметки на вложители. Сумите тя изпращала по куриер на мъж от Монтана, когото познавала само по интернет. Според обясненията й пред разследващите, искала да му помогне да реши финансови проблеми с лихвари. Виртуалният й приятел Сергей също е привлечен към наказателна отговорност - за измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай.

 

Пред въззивната инстанция от държавното обвинение изтъкнаха, че се събират данни за още по-големи параметри на деянията на банковата служителка и чрез  достъп до интернет тя може да продължи престъпната си дейност, както и да осуети разследването.

 

Адвокатите на Йорданова изразиха тезата й, че тя е била подлъгана и подведена. Те оспориха мнението на прокуратурата, че укритите суми могат да попаднат в нейно владение, с аргумента, че тя не знае къде са парите. 

 

Апелативният съд заключи, че има риск Йорданова да извърши ново престъпление. Освен това остава неизяснено къде са липсващите суми и каква е съдбата им след присвояването. 

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна