IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
15:56 | 5 април 2020
Обновен: 10:13 | 20 април 2024

Още един наруши карантината във Варненско

725 проверки са извършени в областта

По материала работи: Пламен Янков
Още един наруши карантината във Варненско

През неделния ден, служителите на ОД на МВР – Варна продължават да следят стриктно за спазване на задължителната домашна карантина от лица, които са били в контакт със заразени с коронавирус граждани или са пристигнали от рискова дестинация. До момента, на територията на ОД на МВР – Варна са извършени 725 проверки по адреси, като е констатирано едно нарушение. Във връзка с това има образувано едно досъдебни производства за престъпления по член 355, ал. 2 от НК, касаещ неспазване на задължителната карантина след завръщане от рискова страна.
 

Разследванията, започнати по време на обявеното извънредно положение заради коронавируса, са взети на специален отчет от Апелативната прокуратура във Варна.


Днес са извършени също 277 проверки в паркове, градини и детски площадки във Варна и областта. Съставени са 2 АУАН за установени нарушения.
 

ОДМВР – Варна призовава гражданите да си останат вкъщи, да ограничат излизанията от дома, да пътуват само при неотложност на пътуването.


Четете още: Наложиха „домашен арест” на мъж, нарушил карантина във Варненско
 

Коментари

Новини Варна