IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Новини Варна
15:53 | 5 юни 2020
Обновен: 14:15 | 29 март 2024

Осъдиха мъж, псувал полицаи на Шишковата градинка

32-годишният се притеснявал и граждани гол до кръста и без маска

По материала работи: Слав Велев
Осъдиха мъж, псувал полицаи на Шишковата градинка

Районен съд – Варна осъди 32-годишен за хулиганство, съобщават от пресслужбата на правораздавателния орган.

 

Делото бе решено с признаване на вината, по силата на постигнато между страните и одобрено в съдебна зала споразумение.

 

Самото деяние е извършено на 16 април тази година, по време на обявеното извънредното положение във връзка с пандемията от COVID-19. По подаден сигнал до полицията от граждани, че лице във видимо нетрезво състояние се разхожда голо до кръста и без маска на обществено място – площада около Шишковата градинка в централната част на града, служители на реда отишли на място за проверка. 32-годишният мъж заявил на полицаите, че има маска, но не желае да я носи, защото не е болен. Съставянето на акт за нарушението афектирало подсъдимия и провокирало у него агресивно поведение. Той започнал да ръкомаха с ръце, посягал и демонстрирал намерение за физическа разправа, като същевременно отправял нецензурни изрази и обидни думи спрямо полицаите.

 

Непристойните действия, грубо нарушаващи обществения ред са извършени на публично място и са били възприети от присъстващите наоколо очевидци.

 

32-годишният подсъдим има предходна съдимост. С одобреното споразумение той получи наказание „пробация“, изразяващо се в задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и задължителни срещи с пробационни служители за срок от две години и три месеца. Съдът наложи и мярка „Включване в курсове за професионална квалификация и програми за обществено въздействие" за срок от една година и три месеца. Подсъдимият следва да заплати и направените по делото разноски.

 

Съдебният акт е окончателен.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна