IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
16:03 | 5 юни 2020
Обновен: 16:10 | 21 март 2024

Правят нов икономически профил на Варна

Целта е да бъде извършено ребрандиране на региона

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Община Варна

Проект за нов икономически профил на Варна бе представен днес пред кмета Иван Портних и представители на академичната общност в града. Той е изготвен от екип на Института за пазарна икономика (ИПИ), по поръчка на Община Варна, съобщиха от кметската пресслужба.

 

Целта е да бъде извършено ребрандиране на региона, с цел привличане на инвеститори и на млади хора, създаване на нови работни места и на възможности за развитието на Варна като зелен и умен град. Представени бяха показатели, свързани с профила на града и възможностите му за развитие като образователна и бизнес дестинация, с данни за макроикономическия, демографския профил, за пазара на труда. В презентацията се включиха Светла Костадинова, изпълнителен директор на института, Лъчезар Богданов, главен икономист и Петър Ганев, старши изследовател в ИПИ.

 

Всички препоръки и идеи, които бяха отправени по време на срещата от представителите на университетите във Варна, ще бъдат разгледани и обобщени. Документът ще бъде представен официално представен след окончателното му завършване.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна