IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
11:50 | 15 юли 2020
Обновен: 19:13 | 23 април 2024

Борисов: ГЕРБ не е организирал контрапротест

Взривяват бомби сред хората, защото знаят - видя ли кръв, тръгвам, каза по повод снощния протест премирът

По материала работи: Слав Велев
Борисов: ГЕРБ не е организирал контрапротест

Обмисля се ясен план за консолидация на управлението. Той ще бъде оповестен след Европейския съвет, който ще се състои в края на тази седмица. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов.  Премиерът Бойко Борисов коментира преди редовното заседание на Министерския съвет протестите в цялата страната и исканията за оставка на кабинета. Той отрече ГЕРБ да е организирал контрапротест миналата седмица.  

 

"Миналия петък, когато влязохме в Чакалната на евро, не беше контрапротест, а се бяха събрали хора, които да поздравят правителството за свършената работа, след което мирно и тихо си отидоха. Едното беше свързано с безспорния успех на България за влизането в Чакалнята. Винаги съм бил на страната на протестиращите и съм се срещал с тях. Мъчно ми е, че разединението на нацията в момента е толкова силно, че не знам как ще преодолеем следващите месеци. Сутринта с Щаба имах разговори – България е единствената страна в света, която счита, че коронавирус няма и пандемията е отминала. В същото време никой нито вярва, нито мисли, нито изпълнява. Аз съм тревожен от това, окето докторите казва, че наесен това ще ни изиграе лоша шега", предаде БГНЕС.

 

Борисов отново повтори че икономическата криза тепърва се задава, нито един индикатор не показва, че нещо ще се подобри, ще става по лошо.

 

"Но, ще е грешно, повтарям, грешно да тръгнем в тая посока и да не забелязваме, което винаги сме правили, тези хора, които протестират за социални придобивки, да ги наречем, които друг път по това време на годината са или в Гърция на работа, или по Черноморието на работа, с мерките, които въвеждахме месеци наред - не работеха, доходите им паднаха“, каза той и допълни:

 

“Колкото и да се опитваме с новите дизайни, на 60, 40 , с всичко това, което правим в момента, не си е като да работи икономиката , както до пандемията бяхме на 3,5-4 % ръст. Ако успеем да държим по тоя начин финансите на държавата ,ще съумеем да завършим годината все едно сме края на 2018 г., началото на 2019 г. , което за тогава си беше безспорно успех, но сега, когато няколко години имаше тоя ръст, това ще е максимумът, който може да се постигне. Така, че да се концентрираме върху справедливите искания и да мине Европейския съвет, утре сутрин ще се видя с коалиционните партньори, ще говорим“, предаде БНР.

 

Борисов коментира и снощния протест:  "Мъчно ми е за полицаите, мъчно ми е и за невинно битите хора. Вие виждате, че се взривяват бомби в хората и целта е точно такава - да се окървавява протеста, защото знаят, че аз видя ли кръв на улицата веднага тръгвам. И те го знаят и точно това провокират. Затова бяха и тези пликчета с червена боя. Хвърлят, за да се създава впечатлението за кръв. Със сигурност вече и големите ни проекти са под риск поставени".

Коментари

Новини Варна