IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новини Варна
15:42 | 15 юли 2020
Обновен: 05:40 | 28 март 2024

БСП внесе петия вот на недоверие срещу кабинета "Борисов 3"

Целта е не просто да падне правителството, а да се смени моделът, коментира Нинова

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Петият вот на недоверие срещу правителството „Борисов 3" е факт. То е заради корупцията, точно както беше и първият вот, който очаквано не мина, пише "ДНЕС.bg".

 

Този вот също няма да постигне целта си да събори властта, защото ДПС вероятно няма да застане на страната на левицата, а мнозинството от ГЕРБ и ОП категорично ще гласуват против него.

 

Червената шефка Корнелия Нинова обясни, че този път в мотивите си социалистите се спират на отделните десетки корупционни скандали за времето на този кабинет, представят механизмите, чрез които правителството на Борисов е създало паралелната държава, която управлява.

 

"Това е мрежа - в законите, които се приемат от мнозинството, се залагат корупционни интереси на олигарси, институциите се използват за реализацията на тези интереси, назначават се хора, които да защищават и провеждат тези интереси и четвъртитият елемент на тази мрежа е абсолютната ненаказуемост“, посочи тя.

 

Соцлидерката настоя, че БСП иска с този вот не просто да си отиде ГЕРБ от властта и друга да управлява по същия начин, а да разгради модела на олигархично-мафиотско управление.

 

По думите й досега основният проблем на левицата в битката с корупцията е бил страхът на хората.

 

„Днес народът се освободи от страха и е на улиците. Ние като единствена опозиция, която четири години е отстоявала такава политика, внесохме народния вот на недоверие, който е по улиците тук в парламента, където трябва да се реши този проблем с механизмите на парламентарната република“, настоя Нинова.

 

Тя определи протестите като справедливи и призова опитите да бъдат дискредитирани да бъдат спрени.

 

„Навън са хора с различни професии, на различни възрасти, които искат справедливост, ние ги подкрепяме и призоваваме нашите симпатизанти да се включат в тези протести“, отбеляза още соцлидерката.

 

Тя отхвърли предложението на премиера Бойко Борисов за обединени действия заради кризата.

 

"БСП няма да прави общ национален план за излизане от кризата с правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти, няма да правим сговор с олигархично- мафиотския модел на управление на страната. Призивите за един такъв общ клан са думи на некомпетентен и изплашен човек, правителството каза, че няма идея какво да прави за излизането от кризата и единственият начин е да си подадат оставката“, настоя червената шефка.

 

Още политически новини от страната ще намерите на "ДНЕС.bg"

Коментари

Новини Варна