IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
14:15 | 15 септември 2020
Обновен: 15:33 | 21 март 2024

30 семейства от Варна без работа заради коронавируса, ще получат подкрепа

Заявления за кандидатстване се подават в интернет страницата на Обществен дарителски фонд за Варна

По материала работи: Слав Велев
Снимка: UNICEF

30 семейства от Варна, които са в риск да отглеждат децата си поради загуба на работа и доходи вследствие пандемията заради коронавируса, ще бъдат подпомогнати от Обществения дарителски фонд във Варна. Подкрепата е в рамките на хуманитарната инициатива „Заедно за бъдещето!“, която се реализира с помощта на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ по Програма „Ирис“, каза за Радио Варна координаторът на инициативата Анна Радева. Семействата ще получат пакети с основни хранителни продукти, осигурени  са и ученически пособия за децата в училищна възраст.

 

Подкрепа ще бъде оказана на домакинства, чийто членове са останали без работа след 13 март 2020 год. във връзка с разпространението на пандемията от Covid 19 и доходите на член от семейството е под прага на бедност за страната в размер на 363.00 лева.

 

В рамките на инициативата ще бъдат осигурени и консултации с експерт по трудово-правни въпроси и кариерно ориентиране с цел по-бързо връщане на пазара на труда.

 

Заявления за кандидатстване се подават в интернет страницата на Обществен дарителски фонд за Варна: www.odfv.org

Коментари

Новини Варна