IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
13:15 | 16 септември 2020
Обновен: 17:10 | 17 април 2024

Пускат на концесия плажовете „Офицерски – запад“, „Кранево – централен“ и „Кранево – юг“

Предлага се срокът на всяка от концесиите да е 20 години, най-евтин е варненският плаж

По материала работи: Слав Велев
Пускат на концесия плажовете „Офицерски – запад“, „Кранево – централен“ и „Кранево – юг“

Министерският съвет взе решение да бъдат открити процедури за възлагане на концесия за морските плажове „Кранево – централен“ и „Кранево – юг“ в община Балчик, област Добрич и за морски плаж „Офицерски – запад“ в община Варна, област Варна. Целта е обезопасяване на морските плажове и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията.


Процедурите се провеждат по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на всяка от двете концесии да е 20 години.


Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение за „Кранево – централен“ е 111 559,03 лева без ДДС, за „Кранево – юг“ – 21 742,79 лева без ДДС, а за „Офицерски – запад“ – 13 932,91 лева без ДДС. Размерът е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове – обекти на концесия, по реда на чл. 8, ал. 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.


Двата морски плажа ще бъдат обезпечени със задължителните дейности по ЗУЧК – осигуряване на водното спасяване, обезопасяване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес.


369 лв. ще е линията на бедност за страната през 2021 г.

Коментари

Новини Варна