IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
12:00 | 28 септември 2020
Обновен: 16:14 | 15 април 2024

Семейства от Варна получиха подкрепа

Дарението е от основни храни, а за учениците бяха осигурени раници, тетрадки и пособия

По материала работи: Слав Велев
Семейства от Варна получиха подкрепа

Епидемията от COVID-19 задълбочи още повече тежкото положение на социално най-слабите у нас. Според Обществен дарителски фонд за Варна все повече са хората, които се затрудняват дори да купуват най-необходимите хранителни продукти.

 

Затова 70 домакинства от тях, в това число и родилки в риск от Варна до края на годината ще получат помощ от Обществен дарителски фонд за Варна по програма "Ирис", чиято задача е да запази семействата и децата от изоставяне, съобщават оттам.

 

Хуманитарната инициатива „Заедно за бъдещето!“ подкрепи в неделния ден (27 септември) поредните три семейства в тежко положение, които получиха хранителни пакети с основни хранителни продукти, а за учениците бяха осигурени раници, тетрадки и ученически пособия за учебната година.

 

Събитието се проведе в Енорийският център към Храм св. ап. Андрей Първозвани в квартал “Чайка” във Варна.

 

От началото на кампанията подкрепените семейства са вече петнадесет.

 

Това са самотни родители, родители на деца с увреждания и многодетни семейства загубили доходи заради пандемията и икономическата криза.

 

„Заедно за бъдещето“ се реализира от Обществен дарителски фонд за Варна с помощта на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ по Програма „Ирис“.

 

Целта е да се запазят повече семейства заедно!

 

Информация за инициативата и как да кандидатствате за подкрепа можете да научите от интернет страницата на Обществен дарителски фонд за Варна: www.odfv.org

Коментари

Новини Варна