IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
15:35 | 9 октомври 2020
Обновен: 21:16 | 17 април 2024

В армията: Най-голям интерес към длъжности във ВМС

Хора над 30 години също искат да кандидатстват в конкурсите

По материала работи: Слав Велев
В армията: Най-голям интерес към длъжности във ВМС

В тазгодишните конкурси за вакантни войнишки длъжности най-голям до момента е интересът към Военноморските сили. Това каза пред журналисти флотилен адмирал Велко Велков, командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби, при провеждането на кампанията „Бъди войник“ в морския град, съобщиха от ВМС.

 

Въпреки ситуацията с глобалната пандемия и забавянето на старта на кампанията „Бъди войник“ е създадена организация за нейното провеждане и втора последователна година има събитие в Бургас, посочи флотилен адмирал Велко Велков. Това е шестият град, в който се провежда кампанията от старта й на 25 септември в Добрич. При сгъстен график участниците в нея – военнослужещи и цивилни служители - продължават да реализират основните й цели: издигане на престижа на професията, информиране на обществеността за възможностите за професионално развитие в редиците на въоръжените сили, повишаване на интереса на качествени, амбициозни и образовани хора към длъжностите в армията. След направената промяна във възрастовата граница вече има заявен интерес и от хора над 30 години за кандидатстване в конкурсите. Най-голям е делът на подалите заявления на хора до 25 години, посочи още той.

 

Стотици граждани и гости на Бургас разгледаха статичния показ на техника и въоръжение и се запознаха от експертите на Централното военно окръжие с актуалните конкурси във въоръжените сили.

Коментари

Новини Варна