IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
11:05 | 14 октомври 2020
Обновен: 21:04 | 22 април 2024

Mотористи искат писти за гонки във Варна

Рокерите с идейно предложение за изграждане и Паметник на моториста в града

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Черно море АРХИВ

Варненски мотористи искат изграждането на специални писти за гонки. Това стана ясно след проведена работна среща на 13 октомври на варненските мотоклубове в сградата на Областна администрация, предаде ВарнаУтре.

 

На нея присъствахачленове от състава на Областната комисия по БДП за област Варна (Сектор „Пътна полиция“ – ОД на МВР-Варна, ПБЗН-Варна, РЗИ-Варна, общини от област Варна и ОПУ на АПИ-Варна). Чрез осъществяване на видеоконферентна връзка участие взеха и представители на ДАБДП.

 

На срещата бяха разгледани и обсъдени предложения от представителите на варненските клубове, свързани с предприемането на нови, допълнителни мерки за предотвратяване на войната по пътищата и подобряване безопасността на движението по пътищата като: изграждане на определени пътни участъци – писти за провеждане на скоростни състезания (гонки) извън населени места; прецизиране нормативната уредба, свързана с размера на грайферите на гумите на моторите и уеднаквяването и със стандартите, заложени при производството на мотори в заводите; промени при поставянето на мантинели в проблемни пътни участъци; предприемане своевременни действия от компетентните институции при установяване замърсяване на пътните платна с пясък и / или течности и промяна графика на миенето на уличната пътна мрежа; провеждане на информационни кампании и инициативи по училищата за подобряване културата на подрастващите – също участници в движението по пътищата; промяна при фазите на някои светофарни уредби.

 

Разгледано беше и идейно предложение за изграждане Паметник на моториста. Представителите на ДАБДП, членовете от състава на комисията и областният управител на област Варна – Стоян Пасев приветстваха идеите на мотоциклетистите, към които беше отправен апел да сигнализират своевременно органите на Сектор „Пътна полиция“- ОД на МВР-Варна при установяване на нарушения по пътищата. Същите ще бъдат включени и в предстоящите заседания и инициативи на ОКБДП като представители на неправителствения сектор.

Коментари

Новини Варна