IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
12:30 | 22 октомври 2020
Обновен: 23:34 | 24 април 2024

Приложение помага за безплатно зареждане на електромобили във Варна

Зареждането докато вали е безопасно, уверяват от общината

По материала работи: Слав Велев
Снимка: varnacharging.com

Приключи монтирането на всички публични зарядни станции за електромобили в "синята зона" във Варна. Така собствениците на коли на ток вече могат да ги зареждат безплатно на 22 локации в центъра на морската столица. От екстрата могат да се възползват и притежателите на електрически тротинетки и велосипеди. 

 

Станциите се ползват непрекъснато, а броят на ползвателите е сериозен, основно са автомобили, каза за Дарик управителят на "Общински паркинги и синя зона" Младен Иванов. Той уточни, че в системата на "синята зона" са регистрирани над 200 електрически автомобили. 

 

Услугите на зарядните станции са достъпни за ползване посредством мобилното приложение „Варна Зарядни станции“. Чрез него може да се види и карта на зарядните точки, история на зарежданията, запазени локации и справка в реално време за свободните станции. 

 

Има и отговори на често задавани въпроси. От тях става ясно, че по време на зарядната сесия кабелът е заключен към станцията и не може да бъде изключен, докато не приключи зарядната сесия, което може да направи само собственикът на колата.

 

Зареждането докато вали е безопасно. Самите зарядни станции разполагат с висока сигурност на защита и просто няма да стартират зареждането, ако има проблем, но като цяло може да се разчита на безпроблемно зареждане дори по време на дъжд или сняг. Необходимо е все пак шофьорът да се увери, че конекторите на кабела му са сухи, преди да го включи в станцията.

Коментари

Новини Варна