IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
11:50 | 22 октомври 2020
Обновен: 10:09 | 15 април 2024

Сагата с коронавируса на Радев продължава - МО: Президентът е уведомен на 18 октомври, че ген. Петров е с COVID-19

Тестовете на държавния глава може да са с недостоверен резултат

По материала работи: Слав Велев
Снимка: ВВС

Сагата около евентуалното зарзяване с коронавирус на президента Румен Радев продължава. Днес Министерство на отбраната разпространи съобщение, в което се казва, че държавният глава е бил уведомен на 18 октомври, че ген. Петров е с COVID-19.

 

Всички длъжностни лица, които са били в пряк физически контакт с командира на ВВС генерал-майор Димитър Петров, който е с положителен резултат за COVID-19, са били уведомени на 18 октомври, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

 

До уточнението се стига след множество въпроси след диагностицирането на 18 октомври, неделя, на командира на ВВС генерал-майор и след преждевременно прекратената визита на президента Румен Радев в Естония.

 

От Министерството на отбраната заявяват, че всички длъжностни лица, които са били в пряк физически контакт с ген.-майор Петров на 16 октомври, петък, за отбелязване на годишнина на ВВС, включително президента, министъра на отбраната, началника на отбраната и други висши офицери са били незабавно уведомени от ВМА на 18 октомври, неделя, съгласно националните и ведомствени процедури.

 

Същевременно по време на днешния брифинг на Националния оперативен щаб бе повдигнат въпроса за достоверността на резултата от трите PCR теста на държавния глава.

 

Преди това проф. д-р Тодор Кантарджиев, директор на Националния център за заразни и паразитни болести, няколкократно повтори, че PCR и други тестове правени до 4-5 ден от контакта с вируса са недействителни, защото щамът се отсява едва след този период.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна