IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Икономика
10:59 | 1 януари 2018
Обновен: 11:55 | 18 април 2024

Спират тировете за Голямото завръщане

Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата

По материала работи: Борис Проданов
Спират тировете за Голямото завръщане

От 14 ч. до 20 ч. се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища, съобщиха от АПИ.
 
Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата в края на трите почивни дни, уточниха от пътната агенция. 

Около 150 хил. автомобила се очаква да се приберат днес в София след новогодишните празници.

Шофьорите трябва да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението, напомнят от АПИ. 

За улеснение на трафика през Владая днес - от 10 ч. до 20 ч., ще има две ленти за прибиращите се към София по път I-1 (Е-79). Временната организация е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел "Даскалово" до кръстовище "Драгичево", посочиха още от пътната агенция. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Люлин". 

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ - www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. 

 

Коментари

Новини Варна