IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
17:19 | 7 юни 2016
Обновен: 01:52 | 19 май 2024

Съдът остави в ареста Ценко Чоков и сина му

Кметът участвал в бандата, но лидер бил синът му Мартин

По материала работи: Златина Добрева
Съдът остави в ареста Ценко Чоков и сина му

Специализираният съд остави в ареста Ценко и Мартин Чокови. Кметът на село Галиче беше арестуван заедно с още няколко души по обвинение за участие в група, която се занимава с лихварство, палежи, отвличания, побои и рекет. Разследвали ги от края на 2015 г.

 
Мотивът на съда е, че те могат да извършат ново престъпление. Жалбите на защитниците на Чоков и останалите задържани са неоснователни, съобщи Нова телевизия, цитирана от dnes.bg. Безспорно е, че Ценко Чоков е участвал в бандата, но не и че е шеф на групата. Съдът смята, че лидерството всъщност е на Мартин Чоков.
 


Парите за нерегламентираните заеми отпускал Ценко Чоков, но физически ги раздавал Мартин. След това имало лихва, която стигала до 50%. Ако парите не били върнати навреме, следвали побоища.


 
По-рано Чоков поиска от съда да бъде пуснат: "Моля уважаемия съд да ме пусне да си обработвам земята. Нямам намерение да се укривам, нито да тероризирам някого".


 
Той допълни, че му предстои важен период за реколтата, а земята му се обработва само от него и сина му и така няма кой да свърши работата.


 
"Нямам нищо общо с това, в което ме обвиняват. Всичко е клевета", каза още Чоков.

Коментари

Новини Варна