IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
16:40 | 2 февруари 2017
Обновен: 04:55 | 18 май 2024

Липса на обучена охрана е причина за побоя в училището във Вършец

По случая е образувано и досъдебно производство в полицейското управление

По материала работи: Пламен Янков
Липса на обучена охрана е причина за побоя в училището във Вършец

Липса на специализирано обучение за действие при извънредни ситуации на охраната на училище "Иван Вазов" във Вършец е причината за допуснатия побой на ученик по време на час от външно лице, обявиха от Регионалното управление по образованието в Монтана, цитирано от БТА и "24 часа". При инцидент преди два дни жена на 35 години и синът й на 17 години, който учи в същото училище, влязоха в час на седми клас и пребиха 14-годишно дете от класа заради скарване между двете момчета в предишното междучасие.

 

От управлението в Монтана са дали предписания на ръководството на училището във Вършец да бъдат назначени лицензирани охранители, преминали курсове на обучение за действие при критична ситуация. На директора на училището се препоръчва да подобри комуникацията с родителите и да се затегне пропускателния режим в училището. По случая с побоя е образувано и досъдебно производство в полицейското управление във Вършец.

 

Четете още Доживотен затвор за варненец, убил с брадва германец на Златните

 

Коментари

Новини Варна