IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
09:09 | 23 февруари 2017
Обновен: 20:50 | 17 април 2024

Арестуваха 19-годишен за убийството на Георги в Борисовата градина

Задържанията е студент по право, променил външността си

По материала работи: Пламен Янков
Кадър МВР

Полицията е арестувала заподозрян за убийството на 15-годишния Георги Игнатов, извършено в Борисовата градина.

За убийството на 15-годишния Георги е задържано младо момче. Арестът му е извършен във вторник в столицата.


По информация на БНР извършителят е 19-годишен студент по право, променил външността си, който през 2015 година все още е бил ученик.

 

Към момента от полицията не дават информация за самоличността на момчето.

 

На 2 юни 2015 г. малко преди воя на сирените в чест на Христо Ботев и загиналите за свободата на България 16-годишният Георги Игнатов се обажда на майка си.

 

"Мамо, наръгаха ме", казва момчето. Преди това успява да се свърже и с приятелката си Лора, която се обажда на тел. 112. В нито един от разговорите Георги не посочва име или описание на човека, който го е намушкал с нож.

 

Инцидентът се случва в оживен район до метростанцията на стадион "Васил Левски". Пейката, на която е открит мъртъв ученикът от Търговско-банковата гимназия, обаче е на глухо място с дървета и храсти, встрани от алеята, която минава покрай конната база.

 

Дълго време полицията се опитваше да намери извършителя. Кадрите дори бяха изпратени в чужбина за обработка.

 

Първата камера, която снима бягащия младеж малко преди 12 часа на 2 юни 2015 г., е монтирана на дърво по бул. "Драган Цанков", на около 20 м от местопрестъплението. Устройството гледа към паркинга на БНР и засича движението му за няколко секунди. Обектът се движи и нито за момент не застава на едно място, което още повече влошава качеството на картината.

 

Издирваният не е тръгнал по алеята към метростанцията или стадиона, където има много хора, а избрал да побегне между дърветата към паркинга, където по принцип няма минувачи.

 

Следващата камера, която снима заподозрения, е на охранителна фирма, която пази автокъща по бул. "Драган Цанков". Тя също не дава ясен образ на младежа, който се оттегля от местопрестъплението.

 

Основната версия е инцидентен конфликт на заподозрения с Георги, след който убиецът го е пробол с нож.

dnes.bg

 

Още по темата Убитият Георги "писа" във Facebook: Живейте приятели, прегръщам ви!

Коментари

Новини Варна