IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
14:42 | 27 февруари 2017
Обновен: 17:41 | 24 април 2024

Разбиха група за проституция на 28-годишна сводничка

Специализираната акция е проведена в София, Пловдив и Банско

По материала работи: Пламен Янков
Разбиха група за проституция на 28-годишна сводничка

В хода на полицейска операция е неутрализирана организирана престъпна група, занимавала се със сводничество и склоняване към проституция и ръководена на столичанката Т.Д. /28г./, съобщават от МВР.

 

Специализираната акция е проведена на 21 февруари на територията на София, Пловдив и Банско. В нея са участвали служители на ГДБОП и колегите им от СДВР,  Пловдив и Благоевград.

 

Според събраните до този момент данни, чрез  изградена мрежа от „сътрудници“ групата е набирала млади жени с обещание за различни облаги. Жертвите – две от които непълнолетни и една бременна в деветия месец, били склонявани или заставяни да предоставят сексуални услуги срещу заплащане, както в предварително наети за целта жилища, така и на адреси на клиенти на територията на София, Пловдив, Благоевград и Банско.

 

При извършените процесуално-следствени действия на различни адреси спецполицаите са открили и иззели бележки и тетрадки с водени в тях отчети от заработените средства, мемори карти, флаш памети, таблети, смартфони и преносими компютри. Намерени са договори за наем на жилища за предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане, иззети са и други документи имащи отношение по случая, както и наркотични вещества.

 

В рамките на 24 часа, освен Т.Д. били задържани още 10 души – Н. И. /41г./,  К. И./26г./, К.Д./24г./,  Е.Б./34г./, М.П./21г./, С.Р./25г./,  и Г. Г. /27г./, всички от София,  Д.Г./18г./ от Перник, В.В. /23г./ от Пловдив, Б.И./23г./ от Враца.  В хода на разследването били установени и доведени още четирима столичани –  Д.К./42г./, Р.Г./39г./, Х.А./42г./ и П.Н./43г./.

 

След доклад на материалите в Специализираната прокуратура, на петима от тях са повдигнати обвинения и им е наложена мярка за неотклонение „задържане за срок до 72 часа”.

 

С постановления на Специализирания наказателен съд от 25 февруари 2017 г. на лидерката на групата Т.Д. и на Н.И. – нейните сътрудничка, е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, а на друга е определена парична гаранция. Другите двама обвинени са оставени без мерки за неотклонение. По отношение на тях Специализирана прокуратура ще внесе протест в Апелативния специализиран наказателен съд с искане за налагане на мерки за неотклонение.

 

Работата по документиране и доказване на престъпната дейност на задържаните продължава, под прякото ръководство на наблюдаващия прокурор от Специализирана прокуратура.

trud.bg

 

Четете още Жрици на любовта заработват надник през февруари по пътя за Девня

Коментари

Новини Варна