IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
14:41 | 22 юни 2017
Обновен: 03:27 | 25 април 2024

Задържаха опасен рецидивист, опитал да изнасили пенсионерка

За това престъпление се предвижда наказание от 3 до 15 години лишаване от свобода

По материала работи: Пламен Янков
Задържаха опасен рецидивист, опитал да изнасили пенсионерка

С постановление на наблюдаващия делото прокурор в Районната прокуратура за срок до 72 часа е задържан 41-годишният Милко Алипиев от варненското село Болярци. Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за опит за изнасилване, извършен при условията на опасен рецидив – престъпление по член 152, ал. 3, т. 5, във връзка с член 152, ал. 1, във връзка с член 18, ал. 1, във връзка с член 29, ал. 1, буква „а“ от НК. За това престъпление се предвижда наказание от 3 до 15 години лишаване от свобода. 


Досъдебното производство било образувано срещу неизвестен извършител на 21 юни 2017 г. Само ден по-късно 41-годишният насилник е установен и обвинен в опита за изнасилване на възрастна жена от шуменското село Друмево. Жената отивала до магазина, когато Милко Алипиев я спрял, за да попита за жена от селото. Нападнал пенсионерката, съборил я на земята, като я опипвал, а после направил опит да я изнасили. 


Жената оказала яростна съпротива. Успяла да се отскубне от нападателя си, като му обещала, че ще се върне. В дома си разказала на сина си за насилието над нея. Повикана била полицията, която задържала 41-годишния Милко. Той е осъждан за изнасилване и за грабеж. 


Районната прокуратура в Шумен ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Алипиев.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна