IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
16:35 | 15 декември 2017
Обновен: 16:49 | 26 април 2024

Ямболският съд остави в ареста учениците, нападнали таксиметров шофьор

Учениците са обвинени, че в понеделник вечерта са направили опит за отнемане на автомобила и оборота на шофьора

По материала работи: Пламен Янков
Ямболският съд остави в ареста учениците, нападнали таксиметров шофьор

Окръжният съд в Ямбол остави за постоянно в ареста двамата нападатели на таксиметровия шофьор, съобщава БНТ. Учениците са обвинени, че в понеделник вечерта са направили опит за отнемане на автомобила и оборота на таксиметровия шофьор, като са извършили и опит за убийство, с предварително подготвени въздушна пушка, преправена в бойна, газов пистолет и нож.

 

Основание на прокуратурата за поисканата постоянна мярка задържане под стража е извършеното тежко умишлено престъпление, високата степен на опасност на деянието, възможността нападателите да се укрият и да извършат друго престъпление.

 

По време на заседанието служебните защитници поискаха за 18 г. Симеон домашен арест, заради влошено здравословно състояние, а за 14 годишния Костадин – надзор от ръководството на училището или друг оторизиран орган, позовавайки се на особените правила, които трябва да се прилагат за непълнолетно лице.

 

Определението на Окръжен съд Ямбол подлежи на обжалване в тридневен срок пред Апелативен съд Бургас.

Коментари

Новини Варна