IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
09:08 | 21 февруари 2018
Обновен: 17:13 | 26 март 2024

Пуснаха майката на недохранените близнаци, те – в болница

Съседите й не са виждали деца, но пък разхождала куче

По материала работи: Пламен Янков
Кадър nova.bg

38-годишната майка на 3-годишни близнаци, които бяха приети вчера в болница в тежко състояние, е освободена от ареста. Това е станало с решение на наблюдаващия прокурор късно снощи. Към момента обвинение не й е повдигнато.

 

Момченцето, което е било прието със счупен череп и хематом, остава в тежко състояние. Вчера на него му беше направена животоспасяваща операция. Децата остават под лекарско наблюдение.

 

3-годишните деца тежат по 9 килограма и изглеждали недохранени. Това накарало медиците да извикат полиция. По данни на майката момченцето се е намирало в детско креватче, когато върху главата му е паднал гипсов орнамент, поставен на стената.


38-годишната Иванка Стефанова отглеждала децата си сама. Тя отрича да ги е малтретирала и заяви, че живее бедно.

 

"Трудно съм ги гледала, от нищо не са били лишени", каза тя пред bTV, цитирана от dnes.bg.

 

На въпрос защо близнаците са недохранени, тя отговори: "Защото съм беден човек. Без необходими документи не ми се оказва помощ", допълни майката.

 

Има данни, че тя е употребила алкохол. По данни на лекарите майката е била във видимо неадекватно състояние, когато е завела близнаците в болница.

 

Полицаите са извършили оглед на апартамента, който е запечатан. От първоначалния оглед не могат да кажат, че там няма добри условия за отглеждане на деца.

 

Съседи разказаха, че не са виждали децата в блока. Виждали са как жената разхожда всеки ден куче, но не и близнаците. "Сега се ужасяваме, че те са живели горе", каза Лиляна Димитрова, която живее в блока.

 

Когато Иванка е живеела със съпруга си, съседи често чували викове и скандали. От полицията потвърдиха, че са се отзовавали на повиквания.

 

Под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив продължават активните процесуално-следствени действия. Разпитват се свидетели по делото.

 

Предстои да бъде назначена съдебно-медицинска експертиза, която да установи вида и механизма на причиняване на телесните повреди, извършва се и повторен оглед на местопроизшествието.

 

Районна прокуратура в Пловдив наблюдава досъдебното производство за това, че родител е оставил лице, намиращо се под неговите грижи без надзор и с това е създал опасност за неговото физическо развитие.

 

Още по темата Пребити 3-годишни близнаци са в болница, майката е в ареста

Коментари

Новини Варна