IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
19:47 | 21 януари 2020
Обновен: 01:50 | 20 април 2024

Арестуваха подпалвача на къщата на адв. Ирен Савова

34-годишният мъж е криминално проявен, следил е адвокатката

По материала работи: Пламен Янков
Арестуваха подпалвача на къщата на адв. Ирен Савова

Полицията е задържала мъжа, запалил вилата на адвокат Ирен Савова в Ихтиман миналата седмица, съобщиха от прокуратурата за Bulgaria ON AIR.

 

Той е криминално проявен и е 34-годишен. Според първоначалната информация мъжът е следил известната адвокатка преди да подпали вилата ѝ.

 

Арестът на мъжа е извършен вчера. Задържан е за 72 часа. Все още обаче не са ясни поръчителите на палежа.

 

Адвокат Савова през годините беще защитник по знакови дела - на държавата в делото за т.нар. "Царски имоти" и на Биляна Петрова по делото "Иванчева".

 

34-годишният мъж е с криминални регистрации за хулиганство и кражба. Задържан е за 72 часа. Разследващите обявиха, че по време на обиските са открити веществени доказателства, които доказват съпричастността на обвиняемия към извършеното престъпление.

 

От окръжната прокуратура засега не разкриват дали има поръчители за умишления палеж. Според адвокат Савова обаче те отдавна са известни на ГДБОП.

 

"Ние сме сезирали ГДБОП още на 5 август 2019 година – в тази жалба ние сезираме министъра на вътерешните работи и ГДБОП за това, че определени лица ме следят, поставят тракери на колите ми, преди това имаше опит за отвличане. Става въпрос за неизплатени задължения от страна на г-жа Искра Капаноглу и на дружества, които тя контролира. В тази жалба ние стигнахме до имената и адресите на хората, които ме следят", коментира пред репортер на Bulgaria ON AIR Ирен Савова.

 

Искра Капаноглу е съпруга на турския гражданин Явуз Капаноглу, който през 2006 година беше убит с ножица в гърлото в Горна Баня, а извършителите така и не бяха открити. Според адвоката има чадър над сигналите, подадени срещу бизнес дамата.

 

"Най-вероятно има чадър. Аз бих ви предложила да проверите в нейните санаториуми родителите на кои хора се отглеждат – на политици, на хора от прократура от различни нива", каза още Савова.

 

Екип на Bulgaria ON AIR се опита да се свърже с г-жа Капаноглу, но тя не вдигна мобилния си телефон. Междувременно адвокат Савова съди прокуратурата за бездействие.

Коментари

Новини Варна