IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
21:23 | 30 март 2015
Обновен: 00:50 | 26 април 2024

С 90 км/ч. по “Тракия“ и “Хемус“ от 1 април

Причината е липсата на пари за ремонт

По материала работи: Борис Проданов
С 90 км/ч. по “Тракия“ и “Хемус“ от 1 април

До 90 км/ч. става максималната скорост по определени участъци на автомагистралите “Тракия“ и “Хемус“. Ограничението влиза в сила от 1 април. Причината е липсата на пари за ремонт и необходимостта от спешни мерки, за да се намалят пътните инциденти в амортизираните отсечки.


Новата максимална скорост ще важи по автомагистрала “Тракия“ в участъка от 63-ти до 90 километър. За да се рехабилитира това трасе са необходими 70 млн. лв., които пътната агенция няма и затова вместо ремонт там ще се въведе по-ниска скорост.


Опасни неравности по пътя дебнат шофьорите и в участъка 119-133 км. В това 14-километрово трасе попада и така наречената “черна отсечка“, където стават много катастрофи, а преди четири години при зверска катастрофа на автобус загинаха осем души.


На две места ограничение на максималната скорост ще има и на магистрала “Хемус“. Най-проблемен е пътят между Шумен и Белокопитово, където се търсят 30 млн. лв. за ремонт. Въвеждането на новата максимална скорост ще става поетапно. Ще има допълнителни табели, освен указателните за намалената скорост, но и за неравностите по пътя.


Пътната агенция няма да разчита само на табели, но и на съдействие от страна на КАТ. Нашият апел беше с допълнителни патрули да се подсигури в участъците, за да свикнат хората да карат с 90 км.


Все още не се знае докога ограничението за максималната скорост в определени участъци на “Тракия“ и “Хемус“ ще продължи да действа. От агенция “Пътна инфраструктура“ са категорични, че при големи щети на пътната настилка, все пак ще намерят пари за аварийни ремонти.


През това време служители на агенцията ще оглеждат трасето, а поддържащите фирми ще са в готовност, при поява на големи дупки, да ремонтират дори в рамките на ден, предаде News7.

Коментари

Новини Варна