IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
14:09 | 17 януари 2017
Обновен: 07:06 | 17 април 2024

Приемна майка заведе 6-годишно в болница с измръзване

Има опасност от ампутация на някои пръсти на краката

По материала работи: Пламен Янков
Приемна майка заведе 6-годишно в болница с измръзване

Момченце на 6 години с измръзване на краката е прието за лечение в хирургията на болницата във Велико Търново.

 

Детето, което се отглежда в приемно семейство в село Долна Липница, била доведено в Спешното отделение от майката, която се грижи за още едно приемно дете, около 18 часа в понеделник.

 

Жената обяснила, че от предния ден забелязала, че пръстите на крачетата на момченцето са потъмнели. Спешните медици са констатирали измръзването.

 

Момчето е било консултирано и от дежурния хирург д-р Димитър Георгиев. По крайниците имало некротични участъци и все още не е отминала опасността от ампутация на някои от пръстчетата на детето, казаха медици пред "24 часа".

 

От болницата веднага са сигнализирали Дирекцията за социално подпомагане в Търново и отдел "Закрила на детето".

 

Още снощи детето е посетено в болницата от екип социални работници. Това семейство е утвърдено за приемна грижа според всички правила и принципи. То отглежда още едно момиченце на 4 години.

 

"Тъй като още очаквам доклада за случая, то е изведено от дома и ще бъде настанено при друго приемно семейство, докато не се уверим, че при досегашните приемни родители няма никакъв риск", обясни шефката на Дирекцията по социално подпомагане във Велико Търново Мая Пешева.

 

Пред социалните приемната майка казала, че момченцето известно време е било навън на снега. Правят се анкети със съседи и близки, за да се установи как са отглеждани децата.

 

Според Пешева има съмнения, че измръзналото дете може да има здравословен проблем - съдов или психичен, който трябва да се изследва в здравното заведение.

 

dnes.bg

 

Четете още Измръзналото дете от балкона в Брюксел ще живее

Коментари

Новини Варна