IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
20:45 | 24 март 2017
Обновен: 16:57 | 25 април 2024

Почина големият български баритон Стоян Попов

Той си отиде на 83 г.

По материала работи: Ставри Таргов
Почина големият български баритон Стоян Попов

На 83-годишна възраст от този свят си отиде баритонът Стоян Попов. Едва ли има почитател на операта, който да не познава изкуството на този  изключителен певец! Някои го познават от сценичните му превъплъщения, други – от многобройните му участия в концерти, като изпълнител на популярни песни.

 

Всички го обичаха и се възхищаваха  на неговия талант. Той имаше неповторим глас - мощен, обемен, с красив тембър, беше много емоционален изпълнител, представителен на сцената и много естествен в държанието си с партньорите. Спомняме си ролите му, винаги завладяващи – страдащият Риголето, властният Амонасро, внушителният Набуко, страшният Скарпия и още, и още…

 

Стоян Попов беше известен не само в България, но и на много големи сцени по света. Неслучайно французите сравняваха гласа му с катедрала, толкова беше впечатляващ като излъчване! Спомняте ли си неговия Борис Годунов, колко различен и колко правдив беше той в интерпретацията на този образ, или българските му герои - винаги автентични и въздействащи?

 

Стоян Попов беше явление на българската оперна сцена, той беше от певците, с които може да се гордее всеки оперен театър по света!  Поклонението пред Стоян Попов ще бъде на 27-и март от 13.30 ч. в църквата "Св. Седмочисленици".

БНР

Коментари

Новини Варна