IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
21:48 | 28 април 2017
Обновен: 02:55 | 24 април 2024

Празник пореден – Гергьовден, МВР чака масово напускане на София

Около 300 000 коли напускат столицата, остават футболните фенове

По материала работи: Ставри Таргов
Празник пореден – Гергьовден, МВР чака масово напускане на София

МВР очаква масово напускане на София заради предстоящите три почивни дни по случай 1 май, обяви Николай Крушарски от Пътна полиция.  Очаква се средно 300 000 коли да напуснат София. Солидна част от тях ще слеят почивните дни с тези около Гергьовден и затова големият трафик в посока столицата вероятно ще е едва на 8 май.  

 

За да се предотвратят задръстванията, на изходите на София ще бъдат осигурени повече платна за излизане от града днес и в понеделник за връщащите се.  На национално ниво също ще има повече полицейски служители на входовете на всички градове, като ще има и масови проверки за документи и употреба на алкохол.  

 

По традиция най-натоварени ще са магистралите "Тракия", "Хемус" и международен път Е-79 в посока Гърция. От тях в момента най-критична точка е магистралата в Северна България, където вече е пуснат тунел Витиня, но само едната тръба, както и тунел Ечемишка. Днес и в понеделник в пиковите часове ТИР-овете ще бъдат спирани.  Освен на пътя обаче, утре полицията ще има много работа и в самата столица.

 

Полицията очаква доста повече фенове на мача между ЦСКА и Левски в събота заради топлото време.  Двата фенклуба вече са обявили точки, на които ще се събират в София. Всеки ще бъде проверяван два пъти, а входовете на Националния стадион ще бъдат отворени два часа преди мача.  Във всички автобуси, в които има повече фенове, ще има полицаи, за да не се стига до вандалски действия.

 

За мача ще се грижи частна охрана, но ще има и полицаи, които да се намесят при нужда. Около стадиона улиците ще са затворени. Ще минават само коли със специален режим, както и градският транспорт.  

Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна