IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
15:04 | 21 октомври 2017
Обновен: 20:50 | 18 април 2024

Започна засаждането на "Новата гора на София"

По план ще бъдат засадени над 120 000 дървета

По материала работи: Ставри Таргов
Започна засаждането на "Новата гора на София"

Столичната община ще постави официално началото на залесителската инициатива "Новата гора на София", в рамките на която ще бъдат засадени над 120 000 дървета, съобщиха от общината.

 

Засаждането започва утре от 11.00 ч., като ще продължи всяка събота и неделя до 3 декември.

 

Дърветата ще бъдат засадени в кв. "Суходол", в близост до рекултивираното депо, и ще заемат площ от 225 дка. По план всичките трябва да бъдат засадени в рамките на три залесителни сезона - до края на 2018 г.

 

Фиданките за първия залесителен сезон, който ще продължи до 3 декември, са предоставени от неправителствена организация.
"Новата гора на София ще трансформира общински пустеещи земи в гора от липа и акация, обособявайки нов зелен филтър в близост до града.

 

За да се случи това обаче, бихме искали да се обърнем с покана за участие в самото засаждане към всички софиянци и гости на града, както към отделните хора и семейства, така и към представителите на бизнеса и институциите, с призив да се организират и да дойдат заедно да посадят дървета в гората", е заявила зам.-кметът по екологията на Столичната община Йоана Христова, цитирана в съобщението.

Dnes.bg
 

Коментари

Новини Варна