IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
17:57 | 8 декември 2017
Обновен: 20:22 | 25 април 2024

Ученик от гимназията по туризъм се натрови с ракия

Приет е в болница веднага, където му е оказана медицинска помощ

По материала работи: Борис Проданов
Ученик от гимназията по туризъм се натрови с ракия

Деветокласник от Професионалната гимназия по туризъм "Асен Златаров" в Бургас е приет в болница, след като изпил голямо количество ракия в голямото междучасие.
 
Ученикът бил подтикнат от трима свои съученици. След като изпил около 300 милилитра ракия, му прилошало. Приет е в болница веднага, където му е оказана медицинска помощ. Вече е у дома си, но все още не е в клас. Очаква се в понеделник да бъде в училище, съобщи директорът на гимназията Павлина Градишка пред "Бургасинфо". 

Ръководството на училището и психолози работят по случая. Уточнява се кой каква вина има.

Първоначално учениците, забъркани в грозната сцена, давали уклончиви обяснения, но постепенно фактите се изяснявали. 

"Станало е не точно на територията на училището, в голямото междучасие. Имало е други деца, работим с всички. Изясняваме кой каква вина има, ще се напишат писма, официално ще се поканят родителите на изслушване, а после ще има Педагогически съвет. Със сигурност ще има наказания и то по-сериозни“, каза  директорката пред Вurgasinfo.

Тя е категорична, че ученикът е бил подтикнат.

„Точно това е лошото. Той не е човек, който употребява алкохол. Това са деца“, добави тя. 

Според връстници на потърпевшото момче, то е било изключително скромно и често било обект на подигравки от съученици. Казали му да изпие ракията, като срещу това ще получи известна привилегия. 

 
дир.бг

Коментари

Новини Варна