IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
10:38 | 13 декември 2017
Обновен: 07:05 | 21 април 2024

Белица три дни в траур! Днес погребват Фатиме

Кметът изказа съболезнованията си на семейството й

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Facebook

Кметът на община Белица Радослав Ревански обяви тридневен траур от днес до петък след нелепата смърт на 19-годишната студентка Фатиме Колашова, която бе премазана вчера от камион на пешеходна пътека в Благоевград.

 

"Споделяме мъката на семейството за този млад изгубен живот и сме готови да помогнем материално и морално с каквото е необходимо. Обявяването на тридневен траур е най-малкото, което можем да направим в памет на Фатиме Колашова", сподели г-н Ревански пред ПиринПресс, цитиран от dnes.bg.

 

"Апелираме към всички щофьори и пешеходци да бъдат изключително внимателни, защото нищо не оправдава загубата на един човешки живот. Поклон пред паметта на този млад човек", се казва в съобщението на кмета.

 

Погребението на Фатиме ще бъде днес в село Дагоново, община Белица.

 

Снощи стотици студенти от Югозападния университет, където за медсестра е учило момичето, излязоха на мълчаливо бдение със свещи на лобното й място.

 

Окръжна прокуратура – Благоевград вече образува досъдебно производство за извършеното престъпление.

 

Шофьорът на камиона Илия Шопов, на 53 г., е задържан в полицията. Иззети са и записи от камери наоколо. Експертиза ще покаже с каква скорост е шофирал.

 

Четете още Студенти окупираха общината в Благоевград

Коментари

Новини Варна