IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Общество
12:12 | 17 август 2019
Обновен: 19:57 | 24 февруари 2024

Повдигат три обвинения на предполагаемия убиец на детето в Сотиря

Родителите на Мартин Трифонов са знаели какво е извършил, твърдят част от доброволците, участвали в издирването му

По материала работи: Пламен Янков
Повдигат три обвинения на предполагаемия убиец на детето в Сотиря


Родителите на 21-годишния Мартин Трифонов, обвинен в изнасиливане и убийство на 7-годишно момиченце край Сливен, са знаели какво е извършил. Майка му е помогнала да си събере багажа, преди да избяга в гората над село Сотиря. Това твърдят част от доброволците, участвали в издирването му. Ден след залавянето на младия мъж, местните още са в ужас от трагедията. 

 

По-късно днес на Трифонов ще бъдат повдигнати три обвинения – за блудство с малолетно лице, за изнасилване на непълнолетно лице и за убийство по особено жесток и мъчителен начин на непълнолетно лице.

 

Мартин Трифонов – предполагаемият убиец на 7- годишното дете в село Сотиря, остава в болницата в Сливен, под охрана. На този етап от Прокуратурата посочват, че задържаният не е дал обяснение. Мотивите за извършването на бруталното престъпление също остават неясни.

 

Малко след ареста на мъжа хората в селото продължават да недоумяват как човек без психични заболявания и без да е употребил алкохол и наркотици, каквито данни разпространиха от МВР, може да посегне на дете.

 

„Ще отнеме доста време, докато хората в селото се успокоят. Писмени жалби срещу Мартин не сме получавали. Когато има напрежение, трябва да се пише до кмета и да се звъни на 112. Когато се подаде сигнал на спешния телефон, тогава може да се вземе под внимание и органите на реда да си свършат работата”, коментира кметът на селото Димчо Георгиев.

 

Екипът на NOVA попадна на интересен феномен в петък, когато течеше операцията по залавянето на заподозрения. Оказва се, че докато МВР го издирва над 10 часа, доста хора от село Сотиря са го видели.

 

„Видях го, беше при мен. Той дойде у нас и му дадох да се нахрани. Понеже е беден, реших да направя добро. Всичко това се случи около 14 часа. Не знаех, за случилото се. Ако бях наясно щях да го хвана”, обясни Мими.

 

„Ударих го 2-3 пъти и го вързах за едната ръка с въже. Успя да избяга обаче, подгоних го, но не можах да го настигна. Тогава се обадих на полицията”, разказа Ганчо.

 

„Имам впечатление от него от доста дълго време. Той се изхранва предимно с дребни кражби. Краде от домовете на възрастни хора. Често обитава къщи, в които няма собственици или са изоставени”, каза Диян Вълчев.  

Коментари

Новини Варна