12 зрелостници с диплома само с шестици
Завършващите получиха отличие на МОН, ще следват в Европа
Публикувана: 23 Aug 2019 | 20:31

Снимка АРХИВ, Пламен Гутинов

 

 

Почетното отличие на МОН "Национална диплома" получиха 12 зрелостници от просветния министър Красимир Вълчев, съобщи dnes.bg. Те имат отличен успех 6,00 по всички учебни предмети, вписани в дипломата им за средно образование и изявени способности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта.

 

Поздравявам всички ученици, които са успели да видят чрез образованието своята мечта, да намерят своята мотивация да учат, е казал в приветствието си Вълчев.

 

Той е поздравил родителите за подкрепата към техните деца, благодарил е и на учителите, за които младите хора са разказали с огромна благодарност по време на среща с него и със заместник-министрите Деница Сачева и Таня Михайлова.


Добрият учител е добър психолог, за да провокира интереса, има нестандартен подход, креативен е, взискателен е, но и добронамерен - така младите хора са описали учителите, които са имали. Учениците разбрали, че ще имат успешен живот, ако са образовани и с широка обща култура, разказали са и какво им е дало училището, което са завършили.

 

Повечето от зрелостниците ще продължат образованието си в европейски университети.

 

Министърът им казал, че ще се радва да се върнат в България, но че биха могли и от чужбина да работят по научни проекти заедно с български висши училища.

Коментари ( 0 )