IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
18:55 | 20 септември 2019
Обновен: 01:43 | 19 април 2024

Полфрийман с две сериозни провинения, опитал се и да избяга от затвора

Благодарностите на Полфрийман към Трайков били иронични

По материала работи: Пламен Янков
Полфрийман с две сериозни провинения, опитал се и да избяга от затвора

Като гражданин мога да кажа, че решението в настоящия момент по отношение на Полфрийман е необосновано. Това каза министърът на правосъдието Данаил Кирилов по време на брифинг във ведомството.

 

"В такива случаи би следвало съдът да представи задълбочено своите мотиви. Смятам, че решаващият съд ще обясни вътрешното си убеждение за редуцирането на присъдата", каза още той.

 

Министърът поясни, че предсрочното освобождаване на австралиеца е условно, което означава, че при нарушение на закона, той ще доизлежи присъдата си.


Министърът посочи, че позицията на затворната администрация е била отрицателна и на двете инстанции в съда.

 

"Нашето твърдение е, че в законово съобразения срок е имал дисциплинарно нарушение, което е пречка да се упражняват привилегии като намаляване на присъдата", каза той.

 

Джок Полфрийман има 2 много сериозни провинения назад в миналото, едното от тях е опасно, а другото е било определено като опит за бягство. Това съобщи зам.-правосъдният министър проф. доктор Николай Проданов.

 

Той не уточни кога е бил опитът за бягство и какъв е бил той. Само посочи, че е бил в началото на присъдата му, съобщи "24часа", цитиран от dnes.bg.

 

Само през миналото лято Полфрийман е имал 3 дисциплинарни наказания, едното е за разлепване на вулгарни стикери.

 

Той ги е обжалвал в съда, едното е отменено, второто потвърдено, делото за отмяна на третото продължава. И трите обаче са заличени, тъй като са станали преди повече от година.

 

"Написал съм 7 страници отрицателно становище за пускането на Полфрийман, благодарностите му са иронични", обясни пък Десислав Трайков, зам.-шеф на Софийския затвор защо Полфрийман му е благодарил в единствените си думи, които изрече като свободен човек.

 

Той добави, че е депозирал оставката си заради твърдения на Румен Петков, когото дълбоко уважавал в миналото.

 

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов ще реши дали да я приеме във вторник, когато има среща с Петков

Коментари

Новини Варна