IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Общество
16:34 | 9 ноември 2019
Обновен: 01:48 | 29 март 2024

Стотици старозагорци засяха нова дъбова гора

Тя ще бъде на мястото на опожарената през 2007 година горска площ

По материала работи: Пламен Янков
Стотици старозагорци засяха нова дъбова гора

Няколкостотин старозагорци участваха днес в акцията по засаждането на нова дъбова гора, на мястото на опожарената през 2007 година по време на големите пожари над града.


Първата акция от кампанията "Да си отгледаме гора, засаждайки 10 000 дръвчета за един ден" стартира в 10.00 часа.

 

Много старозагорци се включиха в залесяването, след като преминаха инструктаж от Петър Заяков, директор на Регионалната дирекция по горите. Според Заяков трябва да се засадят 10 000 дъбови фиданки на 20 дка. Теренът бе разделен на бразди, а лесовъди обясняваха технологията за засаждане на доброволците.

 

"Моята идея е да ангажираме града в озеленяването и да подобрим горския фонд около Стара Загора. Всичко това е важно за чистотата на въздуха, който дишаме и това Стара Загора да става все по-зелена. Благодаря на всички, които са тук и подкрепят идеята. Всяко година ще засаждаме по 10 000 дръвчета, за да си отгледаме заедно гора в покрайнините на нашия град. Сигурен съм, че доброволците ще стават все повече", каза кметът Живко Тодоров.

 

Община Стара Загора осигури безплатен транспорт за всички желаещи, които искат да допринесат за отглеждането на нова гора в района на "Дъбрава".

Коментари

Новини Варна