IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
12:16 | 11 юли 2017
Обновен: 09:52 | 24 април 2024

Започва военното учение „Saber Guardian - 2017“

То ще се проведе на полигона "Ново село"

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка БТА.

На полигона "Ново село" официално беше открито най-голямото многонационално учение в Черноморския регион „Saber Guardian - 2017“. В него участват над 20 хиляди военни от 22 съюзнически и партньорски държави. България участва с до 4000 военни.

 

Учението се провежда на територията на България, Унгария и Румъния и се ръководи от Командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа.

 

Вицеадмирал Емил Ефтимов, зам.- началник на отбраната, посочи: "Целите, които сме си поставили - аз наистина очаквам една динамична среда, в която всички участници в учението, ще достигнат пълни оперативни способности в резултат на двойното сглобяване, което се извършва на полигоните не само тук в Ново село, но и в Корен, на други дестинации, летища.

 

Надявам се към 20-и юли да демонстрираме оперативна съвместимост и способност да работим заедно за сигурността и стабилността в района."

БНР

Коментари

Новини Варна