IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
20:45 | 14 септември 2017
Обновен: 12:21 | 25 април 2024

Председателят на СГС Калоян Топалов подаде оставка

Оставка е подала и заместник-председателят на съда Биляна Балинова

По материала работи: Ставри Таргов
Председателят на СГС Калоян Топалов подаде оставка

Оставка подаде председателят на Софийския градски съд Калоян Топалов. Новината изненада, както членове на Висшия съдебен съвет, така и редови съдии от Градския съд, показа наша проверка.

 

Оставка, освен Топалов, е подала и заместник-председателят на съда Биляна Балинова. Те искат да бъдат освободени от 2 октомври, когато е последният работен ден на този състав на Висшия съдебен съвет. Молбите на Топалов и Балинова са получени по пощата, а клеймото е от 12 септемри. Няма специално посочени мотиви.

 

Част от членовете на Висшия съдебен съвет са научили едва след като информацията за оставките на част от ръководството на СГС изтече през интернет изданието на ежедневник. Съдии от Градския съд коментираха, че са изненадани.

 

Днес Топалов е бил в кабинета си и е изпълнявал обичайните си задължения. Близки до него обаче твърдят, че отдавна обмислял да се оттегли, заради непрекъснати проверки и натиск над него от мнозинството във ВСС.

 

Калоян Топалов беше избран за титулярен шеф на Софийския градски съд няколко месеца след оставката на Владимира Янева, която остави институцията раздирана от скандали, които изглеждаше, че той е успял да тушира.

БНР

Коментари

Новини Варна