IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
20:45 | 7 ноември 2017
Обновен: 21:54 | 24 април 2024

През 2018 г.: Ремонт на тунелите на В. Търново и "Хемус"

Догодина ще има средства за това, обеща Николай Нанков

По материала работи: Ставри Таргов
През 2018 г.: Ремонт на тунелите на В. Търново и "Хемус"

Тунелите на Велико Търново и на магистрала "Хемус" ще бъдат ремонтирани през 2018 година.

 

Това обяви министърът на регионалното развитие Николай Нанков по време на визитата си в Свищов. Той съобщи, че догодина ще бъдат отпуснати средства за ремонтите.

 

Нанков обясни, че срокът за изготвяне на техническото проектиране е до декември. Проектът за великотърновските тунели ще включва и ремонт на две тунелни тръби на автомагистрала "Хемус".
 

"Това ни е план-графикът за 2018 година, но поетапно трябва всички тунелни тръби да бъдат ремонтирани, докъдето ни достигнат финансовите средства. Те трябва да бъдат приведени в добро състояние, съгласно изискванията на европейската директива и на нашата нова Наредба 1", каза още министърът, цитиран от "Фокус".

 

Той съобщи и че до края на годината ще бъдат отпуснати 1,6 млн. лева за изграждане на водопровода в старата част на Велико Търново. Министрът каза, че кметът на Велико Търново Даниел Панов е внесъл в министерството искане за отпускане на 4,6 млн. лева.

 

"За съжаление, бюджетът за ВиК проекти за всички общини за 2017 година е 10 млн. лева. МРРБ не разполага с този ресурс, който е необходим, за да задоволим всички нужди", обясни Нанков. Той съобщи, че следващата година се предвижда да бъдат отпуснати още 1,6 млн. лева за ремонт на водопровода в старата част на Велико Търново.

 

"Нека все пак и Общината, заедно с ВиК оператора, положат усилия в максимална степен там, където не достигат държавни средства, да подменят останалата част от ВиК инфраструктурата", каза той.

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна