IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
18:37 | 9 ноември 2017
Обновен: 12:54 | 11 април 2024

Каракачанов допуска закупуването на изтребители F-18

По материала работи: Борис Проданов
Каракачанов допуска закупуването на изтребители F-18

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов допусна, че е възможно България да търси предложение за купуване на изтребител F-18 за родните ВВС.


"Имаме милиард и половина, аз говоря, че рамката, в която ние имаме, защо да не изпратим едно писмо, да поискаме оферта и да започнем разговори?

 

Упоменати са, според решението, страните и изискването е да са страни членки на НАТО и Европейския съюз, т.е. от тези страни, които са водели досегашните преговори може да поискаш и други възможности, примерно оферта за нов самолет или друг вид самолет... колкото повече оферти, толкова по-добре", каза Каракачанов, цитиран от БНР.

 

Пред комисията по отбрана началникът на отбраната генерал Андрей Боцев каза, че в момента се отстраняват бележките по проекта за инвестиционен разход за изтребител. А в пленарна зала се очаква да влезе в „най-скоро време.

 

Проектът за изтребител беше върнат от нарочна парламентарна комисия. Тя препоръча изготвянето на нов проект за инвестиционен разход, като се вземе под внимание и американска оферта, дошла докато списъкът с други три оферти беше пред одобрение. 

 

Още по темата: Искри в кабинета заради бюджета: За заплати или самолети?

Коментари

Новини Варна